Utrechtse automobilisten grootste kans op autoschade

Foto: pixabay

Automobilisten hebben het grootste risico op schade in de provincie Utrecht, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier zo’n 30% groter dan elders in Nederland. En in geen enkele gemeente in Nederland is de kans op autoschade zo groot als in de Domstad (+80,9 %).

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal betrapte dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.
Utrecht blijkt de meest onveilige provincie, wat kans op autoschade betreft. Ook in Noord-Brabant (+17,6%) en Noord-Holland (+15,1%) hebben inwoners veel kans op autoschade. 
Utrecht, Bunnik en Stichtse Vecht meest onveilige gemeenten
De top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:
1. Utrecht (+80,9%)
2. Bunnik (+56,5%)
3. Stichtse Vecht (+56,5%)
4. Nieuwegein (+56%)  
5. Baarn (+44,4%)
De gemeente Lopik komt juist als de veiligste Utrechtse gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 43,7% lager dan elders in Nederland. Ook in Wijk bij Duurstede (-36,7%) en Eemnes (-18,9%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme. 

Reacties

Cookieinstellingen