Er komen in januari 40 kerstboom inzamelpunten

Foto: gemeente Utrecht

Utrechters kunnen in januari de kerstboom zelf wegbrengen naar een kerstboom inzamelpunt in de wijk. In totaal komen er 40 kerstboom inzamelpunten verspreid over de stad. Daarnaast haalt de gemeente van 10 tot en met 21 januari ook huis aan huis op inzameldagen kerstbomen op. Alle ingezamelde kerstbomen worden verwerkt tot speciale compost, die goed werkt als bodembedekker.

Van 3 tot en met 30 januari kunnen Utrechters de kerstboom inleveren op een kerstboom inzamelpunt. Alle kerstboom inzamelpunten zijn te vinden op kaart op www.utrecht.nl/kerstboom. De kerstboom kan hier op elk moment van de dag ingeleverd worden. De gemeente haalt de bomen daar maandag tot en met zaterdag op. De inzamelpunten zijn te herkennen aan opvallende, gele spandoeken met de tekst ‘Kerstboom inzamelpunt’.
Van 10 tot en met 21 januari hebben Utrechters ook de mogelijkheid op de geplande inzameldagen de kerstboom vóór 8.00 uur ‘s ochtends neer te zetten op de plek waar men normaal ook het afval neerzet. De kerstboom inzameldagen zijn voor elk huishouden te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis Afvalwijzer-app. De gemeente haalt de kerstbomen dan apart van het andere afval op.
Traditiegetrouw gaat wethouder Klaas Verschuure (Circulaire Economie) na de kerstvakantie de medewerkers van Stadsbedrijven meehelpen met het ophalen van de kerstbomen: “Steeds meer Utrechters maken gebruik van duurzame kerstbomen, zoals het huren van kerstbomen. Vaak kunnen die na gebruik weer in de volle grond worden geplaatst om verder te groeien. Dat is een mooie ontwikkeling! We weten ook dat veel mensen kiezen voor een boom die ze na de feestdagen weer weg doen. Daarom bieden we weer verschillende mogelijkheden aan, om de kerstboom in te leveren.”
De gemeente haalt van 10 januari tot en met 21 januari in sommige buurten eenmalig geen groente-, fruit-, en tuinafval op. Dit is nodig, omdat de gemeente in deze weken de kerstbomen huis-aan-huis ophalen. Op www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer-app zien Utrechters wanneer de gemeente bij hun het groente-, fruit-, en tuinafval ophalen.

Reacties

Cookieinstellingen