Pop-up restaurant opent in Muntgebouw Utrecht

Foto: gemeente Utrecht

In het Muntgebouw is op woensdag 30 juni een tijdelijk restaurant met terras geopend: ‘De Zware Jongens’. Dat meldt Vastgoedmarkt. Het jarenlang streng beveiligde gebouw wordt zo toegankelijk voor publiek. 

Het Muntgebouw stamt uit 1911 en staat sinds vorig jaar gedeeltelijk leeg omdat de Koninklijke Nederlandse Munt naar Houten verhuisde. Een deel van het gebouw is sinds 2014 in gebruik voor verhuur van zalen voor vergaderingen en congressen, maar de buurtbewoner kon het bijzondere gebouw niet zomaar binnenwandelen. Met de komst van het restaurant gaat dat nu veranderen.
Het team van ‘De Zware Jongens’ bestaat uit een groep Utrechtse ondernemers die ook verantwoordelijk zijn voor het opzetten van de Winkel van Sinkel en Kampeerterrein de Lievelinge in Vuren. De groep bestaat uit het bedrijf Dietwee (merk, ontwerp en communicatie), decorbouwbedrijf Brandwacht en Meijer, spiegeltentenbouwer Van Rosmalen, de belevingsontwerpers en evenementenmakers van Wink en ondernemer Douwe Werkman. Het pop-up horecaconcept van ‘De Zware Jongens’ blijft tot dat de renovatie van het Muntgebouw zal starten, naar verwachting het tweede kwartaal van 2022.

Reacties