Stemmen voor plek herinneringsboom in de wijk

Foto: Wikipedia

In 2022 bestaat Utrecht 900 jaar. Dat wordt groots gevierd. Ook wordt de stad groener gemaakt door in alle tien de wijken een herinneringsboom te planten. Inwoners kiezen zelf de plek waar ze deze boom, een linde, graag willen in hun wijk. Dat kan door tot 30 juni te stemmen via het digitale platform DenkMee of door een plek door te geven aan de balie van het wijkbureau.

In de eerste maanden van 2022 worden de bomen geplant. In elke wijk komt dezelfde boom, een Nederlandse winterlinde van het type Tilia cordata ‘Roelvo’. De boom groeit snel, wordt ca 15 meter hoog en kan heel oud worden. De herinneringsboom wordt een fijne groene plek waar inwoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Een symbolische plek waar je terugkijkt op wat was en vooruitblikt op wat komt. Maar ook waar je naar de vogels luistert of schuilt tegen de regen.
Bomen zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling in de zomer en houden het regenwater langer vast bij stevige regenbuien. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Utrecht onze bomen koesteren en er meer van in onze stad willen.
Wilt u uw plek voor een herinneringsboom doorgeven? Dat kan hier. Op de kaart kunt u uw keuze aangeven. Inwoners die liever persoonlijk hun keuze doorgeven, kunnen dat doen aan de balie van het wijkbureau.
Benieuwd naar de plannen voor het vieren van het 900-jarig bestaan van Utrecht? Of heb je zelf een idee om iets te organiseren? Kijk dan op de website van Utrecht 900 jaar
 

Reacties