TivoliVredenburg en Universiteit Utrecht blikken terug op één jaar corona in live talkshow

Foto: TivoliVredenburg

Wat weten we inmiddels over het coronavirus? Zijn de vaccins bestand tegen de heersende mutaties? Wat heeft de coronacrisis gedaan met het Nederlandse vertrouwen in overheid en instituties? En wat is de schade voor de Nederlandse economie? In een interactieve talkshow op maandag 15 maart a.s. bespreken TivoliVredenburg en Studium Generale (Universiteit Utrecht) deze én andere vragen.

Te gast zijn o.a. hoofdeconoom ABN Amro Sandra Phlippen, spoedeisendehulpartsen auteur Gor Khatchikyanen hoogleraar sociologie Kees van den Bos (Universiteit Utrecht).
Op 12 maart 2020 werden de eerste lockdownmaatregelen aangekondigd. Hoe staan we er, circa een jaar na dato, voor?
In twee gesprekken blikken we terug en kijken we vooruit op deze ongekende crisis. In het eerste gedeelte staat de medische kant centraal: hoogleraar Virologie Marion Koopmans geeft ons de meest recente inzichten over het virus en hoogleraar Vaccinologie Cécile van Els ligt toe wat de effecten van de vaccinatiecampagnes zijn op de strijd tegen covid-19. Met arts Gor Khatchikyan gaan we terug: wat zag hij op de spoedeisende hulp gebeuren op het hoogtepunt van de pandemie?
In deel twee van de talkshow bespreken wetenschapsjournalist Maarten Keulemans(Volkskrant), Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN Amro en sociaal psycholoog Kees van den Bos hoe bestuurlijk Nederland op de uitbraak reageerde, én wat de maatschappelijke effecten waren (en zijn) van de corona-aanpak. Op welke (wetenschappelijke) basis moest het kabinet keuzes maken, en in hoeverre werden diverse groepen gehoord?
Bezoekers kunnen via de chatfunctie vragen stellen aan alle sprekers. Cabaretier Kiki Schippers opent én sluit het programma met twee speciaal voor deze talkshow geschreven nummers. Praktische informatie Corona 1 jaar later Maandag 15 maart a.s. 20:00 –22:00 uur Gratislivestreamte volgen via de websites en social media van TivoliVredenburg en Studium Generale Universiteit Utrecht. Meer informatie is te vinden op: http://tiv.re/corona1jaarlater

Reacties