De gemeente stelt vaarverbod in om ijsgroei te bevorderen

Foto: pixabay

Vanaf vanochtend 10.00 uur geldt er een tijdelijk vaarverbod voor de Utrechtse stadswateren, met uitzondering van de Oudegracht en Vaartse Rijn. Met het vaarverbod probeert de gemeente ijsvorming te stimuleren, zodat er binnenkort mogelijk geschaatst kan worden op Utrechtse stadswateren uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Er worden vanaf zaterdag rode linten op de Stadsbuitengracht aangebracht. Deze geven aan dat boten niet welkom zijn op het vaarterrein. Speciale borden worden na het weekend geplaatst.
Het vaarverbod voor de Utrechtse stadswateren, met uitzondering van de Oudegracht, en Vaartse Rijn, zorgt volgens de gemeente voor weinig hinder voor de scheepvaart. Er is geen vaarverbod op de Oudegracht en Vaartse Rijn, zodat de werkzaamheden aan de wal- en kluismuren gewoon door kunnen gaan.
Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden heeft ook een vaarverbod ingesteld voor haar wateren om ijsvorming te bevorderen. Rond Utrecht is dat de Kromme Rijn en de Leidsche Rijn (ten westen van het Amsterdam-Rijnkanaal). Bovendien gaat het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden beperkt spuien via de Weerdsluis.

Cookieinstellingen