Opening nieuwe markt op het Brusselplein gepland in voorjaar 2021

Foto: gemeente Utrecht

De opening van de nieuwe markt in het centrum van Leidsche Rijn is gepland in voorjaar 2021. De markt vindt wekelijks, donderdags, op het Brusselplein plaats.

De markt zal vooral bestaan uit kramen met een divers en kwalitatief aanbod van voedsel en een paar non-food kramen. Wethouder Kees Diepeveen: “Met de opening van deze markt gaat een lang uitgesproken wens van de bewoners van Leidsche Rijn voor een markt in vervulling. De verwachting is dat de markt ook zal bijdragen aan de levendigheid van het centrum van Leidsche Rijn.”. Er wordt gestart met tien marktondernemers verdeeld over 22 kramen.
Begin van dit jaar is onderzocht of de markt dit najaar kon worden geopend. Dit bleek niet haalbaar door de aangescherpte coronamaatregelen. Ook zijn voor marktondernemers de naderende feestdagen en de wintermaanden de slechtste periode om op een nieuwe markt te kunnen en willen starten. Daarom is gekozen voor een opening in het voorjaar. De haalbaarheid van de planning hangt af van de ontwikkeling van de coronamaatregelen, en de invloed die deze maatregelen hebben op de marktondernemers en de bezoekers. De inschrijfprocedure voor de marktondernemers start in januari 2021.

Reacties

Cookieinstellingen