Herinrichting Tolsteegbarrière en -brug start 5 oktober

Foto: gemeente Utrecht

De herinrichting van de Tolsteegbarrière en -brug bij het Ledig Erf start op maandag 5 oktober. Rijbaan, stoep en terrassen komen op dezelfde hoogte, waardoor het een echt plein wordt. Daarnaast biedt de nieuwe inrichting meer ruimte voor fietsers en voetgangers en verbetert de toegankelijkheid voor mindervaliden. Er komen meer fietsparkeerplekken en de bushalte van lijn 2 verplaatst naar de Wijde Doelen. Eind december moet het werk zijn afgerond.

De werkzaamheden vinden plaats in vier fases. In oktober wordt eerst gewerkt aan de Oudegracht en daarna aan de Wijde Doelen. De eerste drie weken van november gaat het plein van de terrassen op de schop en tot slot wordt in vier weken de rijbaan en de Tolsteegbrug aangepakt. Doorgaand fiets- en autoverkeer wordt omgeleid, net als buslijn 2. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen het werk altijd passeren. Alle woningen, horeca en andere gebouwen blijven bereikbaar.
De huidige inrichting van de Tolsteegbarrière voldoet niet meer door de komst van station Vaartsche Rijn, de ontwikkeling van Rotsoord, het Museumkwartier en de groei van de stad. Samen met bewoners en ondernemers is daarom een plan voor herinrichting gemaakt. Het nieuwe ontwerp maakt de omgeving prettiger om te wonen, verblijven en langs te fietsen of lopen.
Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen staat op de webpagina www.utrecht.nl/tolsteegbarriere.

Reacties

Cookieinstellingen