Utrechts architectenbureau Zecc genomineerd voor Architect van het Jaar

Foto: Rob van der Lingen

Zecc is door Architectenweb genomineerd voor de prijs Architect van het Jaar 2020. Volgens de jury toonde Zecc de afgelopen jaren “een groot vakmanschap in de omgang met bestaande gebouwen en weet steeds de juiste balans te vinden tussen het behoud van het karakter van het bestaande gebouw en het toevoegen van elementen die de nieuwe functies ondersteunen.”

Ook de schaalsprong die Zecc de afgelopen tijd heeft gemaakt in omvang van projecten werd door de jury benoemd: “De ruimtelijke kwaliteit die het bureau eerder al in kleinere transformaties wist te leggen (Watertoren in Sint Jansklooster, Duurzaam monument in Driebergen) weet het bureau nu succesvol in grotere projecten door te zetten”. 
Een aantal hoogtepunten zijn de woningbouw langs het Merwedekanaal, het interieur voor Post Utrecht aan het Neude en de transformatie van de Werkspoorfabriek. De genomineerde architect, of collectief an architecten, dat de meeste stemmen ontvangt, zal tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 29 oktober de prijs voor Architect van het jjaar 2020 uitgereikt krijgen.

Reacties