Gemeente Utrecht ontvangt prijs voor duidelijke taal

Foto: pixabay

De prijs voor ‘beste aanjager van direct duidelijke overheidstaal 2019’ is vanmorgen vroeg uitgereikt aan een medewerker van de gemeente, Rita Domanski. Samen met Linda Voortman, wethouder Publieksdienstverlening, nam zij de prijs in ontvangst.

Wethouder Linda Voortman: “We zijn blij met deze prijs en gaan onverminderd door met duidelijke overheidstaal voor iedereen, zowel in brieven als via online kanalen. Onze collega Rita zet zich als één van de ruim 60 schrijfcoaches in om haar collega’s te helpen duidelijke taal te gebruiken.”
De prijzen, die door een vakjury worden toegekend, zijn onderdeel van de Direct Duidelijk-campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de  Taalunie. Raymond Knops, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maakte de winnaars vanochtend bekend tijdens de live tv-uitzending van Goedemorgen Nederland (WNL).
De gemeente Utrecht streeft ernaar de meest begrijpelijk schrijvende gemeente van Nederland te worden. Als u onbegrijpelijke taal van de gemeente t komt, dan kunt u dat de gemeente laten weten via www.utrecht.nl/datkanbeter.

Reacties