GroenLinks stelt vragen over ervaren overlast door binnenstadsbewoners

Foto: pixabay

GroenLinks maakt zich zorgen of de overlast in de binnenstad wel goed in kaart gebracht wordt en bewoners daarbij gehoord worden. Dankzij een voorstel van GroenLinks zei het college begin 2018 toe alleen nieuwe horecalocaties in de binnenstad toe te voegen, nadat er éérst een plan voor het aanpakken van overlast is. Naar aanleiding van zorgelijke signalen van een groep bewoners van Binnenstad030 stelt GroenLinks raadslid Melody Deldjou Fard vandaag vragen aan het college.  

Melody Deldjou Fard: “GroenLinks wil dat het in kaart brengen van overlast grondig gebeurt en dat binnenstadsbewoners echt gehoord worden. Op dit moment leeft bij hen het gevoel dat dit niet het geval is.” Ze vraagt het college daarom hoe de overlast nu in kaart gebracht wordt.   
Daarnaast wil Melody Deldjou Fard van het college weten hoeveel en welke horecalocaties in de binnenstad toegevoegd zijn sinds het voorstel van GroenLinks begin 2018. En hoe dit past bij de afspraken die toen gemaakt zijn. Melody Deldjou Fard: “GroenLinks wil een binnenstad waarin een goede balans is tussen levendigheid én leefbaarheid. Daarom vinden we het belangrijk dat voordat er uitbreiding van horeca plaatsvindt de ervaren overlast goed in kaart wordt gebracht en bewoners een stem krijgen.” 

Reacties