Renovatie voormalige ‘De Planeet’ start deze maand

Foto: Syntrus Achmea

Heilijgers begint deze maand in opdracht van eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance met de ingrijpende renovatie en verduurzaming van het voormalige winkel- en kantoorcomplex De Planeet aan de Lange Viestraat in Utrecht.

Het gebouw wordt gerenoveerd in de stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes dat tot 1981 op de locatie zat. Daarbij krijgt het ook een nieuwe naam: ‘House Modernes’. In het gebouw wordt straks gewerkt en gewinkeld. Ook komt er een openbare fietsenstalling en is er ruimte voor horeca of retail aan de kade in het souterrain. De oplevering staat begin 2021 gepland.
In de loop van deze maand start Heilijgers met asbestsanering en voorbereidende werkzaamheden in het gebouw. Voor de veiligheid van de omgeving worden hekken geplaatst om het bouwterrein en wordt het gebouw helemaal ingepakt. De twee bouwketen komen op palen ‘boven’ de Oudegracht te staan en op het dak van het gebouw wordt een bouwkraan geplaatst.
In oktober beginnen de sloopwerkzaamheden met het verwijderen van niet-constructieve delen in het gebouw, zoals balies, deuren en plafondplaten. In december volgt het weghalen van wanden en vloeren. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden in het tweede kwartaal van 2020 gereed.

Reacties