Ouderen spuiten graffiti in speeltuin de Boog

Foto:

Afgelopen zaterdag, op 13 juli, hebben 15 ouderen meer dan 60m2 graffiti gespoten in speeltuin de Boog. De ouderen werden hierbij begeleid door professionele graffiti kunstenaars. Het was bedoeld als een ‘shout-out’ voor meer creatieve dagbesteding.

De Stichting Ambulante Dagbesteding heeft als doel om kwetsbare doelgroepen, waaronder ouderen, meer kwalitatieve dagbesteding te bieden. De stichting is van mening dat hierdoor minder ouderen eenzaam op de bank hoeven te zitten, thuis of in een verzorgingshuis.
Een van de initiatieven die de stichting dit jaar organiseerde was de workshop ‘graffiti voor ouderen’ waaraan een groep van 15 ouderen deelnamen. Onder begeleiding van professionele graffiti kunstenaars maakte de groep een kunstwerk met als thema ‘tijdreizen’. Een van de graffiti artiesten is Munir. Munir: “het was een geweldige ervaring om met deze groep mensen een graffiti kunstwerk te maken. Wat een enthousiasme en creativiteit. Ik heb er net zo van genoten als zij”
Voorzitter van de stichting en initiatiefnemer van de workshop ‘graffiti voor ouderen’ is Maurice Bongers. Bongers: “Als stichting vinden wij dat er meer mogelijkheden geschapen moeten worden voor (re) creatieve dagbesteding voor ouderen. Hiertoe hebben wij de creatiekar ontwikkeld, een mobiele uitklapbare werkkast. En hiertoe organiseren we spraakmakende workshops zoals deze Graffiti Shout-Out.
Voor meer informatie kijk op www.ambulantedagbesteding.nl en www.creatiekar.nl
De workshop ‘graffiti voor ouderen’ werd mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds Utrecht en het fonds Winter Heijnsius. De graffiti is aangebracht op een speciaal daarvoor op bouwhekken gemonteerd doek.

'

Reacties

article
72270
Afgelopen zaterdag, op 13 juli, hebben 15 ouderen meer dan 60m2 graffiti gespoten in speeltuin
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/72270/ouderen-spuiten-graffiti-in-speeltuin-de-boog/
2019-07-16T11:13:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/07/16111116/graffiti-man.jpg
Stadsnieuws