Ludiek protest met hangmatvlot op 14 mei in Utrechtse gracht

Foto: pixabay

Een hangmat aan de boom mag niet? Dan maar het water op, zo luidt het ludieke initiatief van Utrechtenaar Arjan Visscher. Met een heus hangmatvlot, protesteert hij tegen de gemeente Utrecht die weigert om haar ‘anti-ophangen-van-dingen-aan-bomen-beleid’ te heroverwegen. Op dinsdag 14 mei wordt het vlot officieel te water gelaten, vanaf de steiger bij Het Muzieklokaal in hartje Utrecht. Bij de tewaterlating zijn leden van de gemeentelijke fracties van het CDA en Student en Starter aanwezig.

Visscher startte vorig jaar met zijn popup-hangplekken, waarbij hij op wisselende plaatsen in de stad hangmatten ophangt waar iedereen die ‘lekker wil chillen’ gebruik van kan maken. De reacties van voorbijgangers waren louter positief en enthousiast. Maar de gemeente Utrecht gooide roet in het eten, want ze weigerde Visscher een vergunning te geven. Het beleid stond niet toe dat er dingen in bomen gehangen worden. Na intensief contact met de gemeente kreeg Visscher alsnog toestemming voor een pilot, op voorwaarde dat het hoveniersbedrijf van de gemeente de impact op de bomen zou controleren. Uitkomst: geen schade. Toch gaf de gemeente Utrecht geen groen licht voor de plannen van Visscher. Voor Visscher is dat onbegrijpelijk: “Er hing onlangs wel een koord van een koorddanser aan bomen in de stad. Het beleid wordt volledig willekeurig toegepast. Een blijk van onvermogen van onze gemeente.”
Visscher legt zich er niet bij neer en komt met alternatieven om het beleid aan de kaak te stellen. Zoals het Peasy hangmatvlot dat komende dinsdag de Vecht gaat bevaren.
De tewaterlating van het vlot vindt plaats op dinsdag 14 mei om 12.30 uur, op de steiger tegenover het Muzieklokaal aan Bemuurde Weerd Oostzijde 13 in Utrecht.

Reacties