Proef met gescheiden afvalbakken in Julianapark

Foto: Pixaby

De gemeente breidt in 2019 het proefgebied met gescheiden afvalbakken uit. Naast het winkelcentrum Lunetten, zullen er ook gescheiden afvalbakken geplaatst worden in het Julianapark.

Het Julianapark is is een van de drukst bezochte parken in Utrecht. Door onder meer kabels en leidingen is het niet mogelijk om in het Julianapark ondergrondse parkcontainers te plaatsen voor plastic, blik en pakken en restafval, zoals al eerder is gebeurd in het Griftpark, Park Lepelenburg, Wilhelminapark en Park Transwijk. Door het plaatsen van gescheiden afvalbakken, biedt de gemeente bezoekers de mogelijkheid om hun afval toch gescheiden weg te gooien.
Voor de pilot in het Julianapark in 2019 zullen dezelfde afvalbakken worden gebruikt als die nu al in winkelcentrum Lunetten staan. Voor het Julianaparkworden ongeveer 20 nieuwe gescheiden afvalbakken besteld. Na plaatsing van de afvalbakken in het Julianapark, in het voorjaar van 2019, wordt er een bewustwordingsactie georganiseerd die specifiek is gericht op de gescheiden afvalbakken.
Naast de pilot met gescheiden afvalbakken in 2019 loopt er op dit moment ook een proef met een aantal persafvalbakken voor restafval in de wijken Vleuten – De Meern en Zuid. Op korte termijn zal deze proef uitgebreid worden naar de Binnenstad.

Reacties