Bezetting Utrechtse fietsenstallingen met 15 procent gestegen

Jury
De uiteindelijke Fietsstad 2016 wordt verkozen door de jury onder leiding van SWOV-directeur Peter van der Knaap. De andere juryleden zijn Ilse Bloemhof, fietsambassadeur van de gemeente Zwolle, onderzoeker transporteconomie Giuliano Mingardo, Mirjam Borsboom van de Dutch Cycling Embassy en Erna Jansen, organisator van het Nationaal Fietscongres en hoofdredacteur van vakblad PARKEER24. In mei 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Bij het verkiezen van de winnaar zal extra aandacht zijn voor het thema Bikenomic.
Jury De uiteindelijke Fietsstad 2016 wordt verkozen door de jury onder leiding van SWOV-directeur Peter van der Knaap. De andere juryleden zijn Ilse Bloemhof, fietsambassadeur van de gemeente Zwolle, onderzoeker transporteconomie Giuliano Mingardo, Mirjam Borsboom van de Dutch Cycling Embassy en Erna Jansen, organisator van het Nationaal Fietscongres en hoofdredacteur van vakblad PARKEER24. In mei 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Bij het verkiezen van de winnaar zal extra aandacht zijn voor het thema Bikenomic.
Foto: utrecht.nieuws.nl

De bezetting van de Utrechtse fietsenstallingen in de binnenstad is de afgelopen drie jaar met 15 procent gestegen. Via de p-route fiets weten Utrechters de stallingen steeds beter te vinden. De gemeente plaatst deze maand bovendien nieuwe bordjes om fietsers nog beter op de stallingen te attenderen.

In totaal werden er in 2017 901.921 fietsen gestald. In 2016 waren er dat nog 855.009. De meeste fietsen worden gestald in Utrecht Vredenburg, ruim 500.000. En de meeste fietsen worden tussen zo tussen 13.00 en 16.00 uur gestald.

Cookieinstellingen