Dit jaar zeven aanvragen voor leefstraten in Utrecht

Foto: hetkanwel

Bewoners van zeven Utrechtse straten hebben hun straat bij de gemeente aangemeld om als leefstraat te worden ingericht. Aanvankelijk waren er acht aanvragen ingediend, maar een aanvraag is weer ingetrokken.

Het gaat om de Concordiastraat, de Grasstraat, de Kersstraat, de Noordeindestraat, de Malakkastraat, de Runstraat en de Salawatihof. Een leefstraat is een experiment waarbij bewoners een straat in de zomerperiode tijdelijk op een creatieve manier anders inrichten. Meer ruimte voor spelen, verblijven en ontmoeten zijn belangrijke ingrediënten van een leefstraat.
Bewoners van de leefstraat nemen zelf het initiatief en maken zelf het plan. De gemeente faciliteert het initiatief en blijft verantwoordelijk voor verkeer en parkeren in de buurt.
De gemeente heeft alle aanvragen beoordeeld. Alle aanvragen voldoen aan de eisen. De initiatiefnemers kunnen verder met het uitwerken van het plan en het aanscherpen ervan. Dit doen ze op basis van eventuele verbetersuggesties uit de beoordeling en op basis van reacties uit de omgeving.
Uit de evaluatie van voorgaande jaren blijkt dat goed informeren heel belangrijk is, net als het steun vragen bij de buurtbewoners. Daarom worden de buurtbewoners in de omgeving van de leefstraten geïnformeerd met een wijkbericht. Hierin worden de buurtbewoners uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst.
Als blijkt dat er vragen of bedenkingen zijn in de buurt dan gaan de initiatiefnemers met deze bewoners in gesprek en doen ze eventueel aanpassingen in hun plan om zo veel mogelijk aan bezwaren tegemoet te komen. Indien nodig kan de gemeente bemiddelen.
De definitieve aanvraag moet uiterlijk 8 juni worden ingediend bij de gemeente. De buurt wordt geïnformeerd in een tweede wijkbericht. In de tweede helft van juni wordt bekend wat de definitieve leefstraten worden in 2018.

Lees ook:

Kersstraat en Concordiastraat leefstraat in 2017

Reacties op leefstraten overwegend positief

 

Reacties

article
68153
Bewoners van zeven Utrechtse straten hebben hun straat bij de gemeente aangemeld om als leefstraat
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/68153/jaar-zeven-aanvragen-leefstraten-utrecht/
2018-05-16T13:02:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/03/23104913/Leefstraat.png
Stadsnieuws