PVV pleit voor behoud naam De Uithof

Foto: GroenLinks

De Partij voor de Vrijheid (PVV) Utrecht pleit bij het college voor handhaving van de naam De Uithof. Raadslid Henk Deún heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

In april dit jaar kondigde het college aan dat het onderzoek doet naar een mogelijke naamswijziging van de buurt ‘De Uithof’ naar ‘Utrecht Science Park’. Utrecht Science Park heeft hierbij het college op aangedrongen. Volgens Utrecht Science Park heeft de naam De Uithof internationaal geen uitstraling.
De PVV wijst erop dat de benaming ‘De Uithof’ het meest gebruikt wordt en niet Utrecht Science Park. Ook wil de PVV weten waar de bewering dat de naam De Uithof geen uitstraling heeft op gebaseerd is.
Volgens de PVV heeft de naam ‘De Uithof‘ juist een historische binding met Utrecht als stad. De PVV roept het college dan ook op om historici te betrekken bij de juiste historische duiding van de naam.
De Uithof is vernoemd naar een 17de-eeuwse boerderij en deze is op zijn beurt weer vernoemd naar het feit dat op de plek van de Uithof vroeger de zogeheten uithoven waren van de St. Laurensabdij.
Tot slot vraag de PVV het college waarom er niet gekozen is voor een historische én internationale naam. Uithof Science Park geeft volgens de PVV die mogelijkheid.

Lees ook:

Utrechts college wil andere naam voor De Uithof

Cookieinstellingen