Utrecht krijgt jungle flat

Foto: Wonderwoods

Utrecht krijgt vlakbij het Centraal Station een jungle flat van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Dat meldt de website Froot. De jungle flat moet zorgen voor een betere luchtkwaliteit en biodiversiteit in de stad.

Het project van de Italiaanse architect heet Wonderwoods. In 2019 begint de bouw, drie jaar later wordt de toren opgeleverd. Vanaf dan is het gebouw in staat 5,4 ton CO2 te absorberen. Ter vergelijking: 1 ton staat gelijk aan zeven vluchten naar Parijs.
De woontoren krijgt 360 bomen, 9.640 struiken en heesters. En op een tussenverdieping wordt een park geplant. Een eis van de architect is dat de woningen in de toren verschillen in prijsklasse. “Ik wil er geen elitetorens van maken”, zegt hij op zijn website.
De talloze soorten bomen en planten moeten onder meer vogels aantrekken. Bij de groene woontoren in Milaan, Vertical Forest, zijn bijvoorbeeld al gierzwaluwen gespot, die al tijden niet meer in Milaan voorkomen. Daarnaast trekken de planten vlinders, bijen, mieren en andere insecten aan.
Om de inheemse variëteit van de Utrechtse Heuvelrug te kopiëren, worden er zo veel mogelijk bomen en planten uit dat natuurgebied gebruikt. Net als in Milaan wordt alles gesnoeid door een team specialisten, die hangend aan kabels een paar keer per jaar het gebouw rondgaan.

Lees ook:

Betaalbare huurwoningen voor Key Workers aan de Jaarbeursboulevard

Jaarbeursboulevard krijgt twee unieke woontorens

Reacties

article
67861
Utrecht krijgt vlakbij het Centraal Station een jungle flat van de Italiaanse architect Stefano Boeri.
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67861/utrecht-krijgt-jungle-flat/
2018-04-12T09:53:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/04/12095024/Wonderwoods.png
Stadsnieuws