Betaalbare huurwoningen voor ‘Key Workers’ aan de Jaarbeursboulevard

Foto: Wonderwoods

Utrecht krijgt aan de Jaarbeursboulevard er met Wonderwoods een aansprekend gebouw bij. Voor de invulling van het woonprogramma heeft het consortium bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten (Koninklijke VolkerWessels) een Letter of Intent getekend met woningbelegger Vesteda voor de huurwoningen. Voor een deel van deze huurwoningen introduceert het consortium Key Worker Housing, een Engels concept dat wonen voor mensen in de stad betaalbaar maakt.

Wonen in de binnenstad wordt steeds duurder. Deze problematiek zie je ook terug in Nederland. De binnenstad is duur ten opzichte van buitenwijken en omliggende gemeenten. Het gevolg is dat er alleen in het hogere segment nog woningen beschikbaar zijn. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen wil het consortium in Wonderwoods ‘Key Worker Housing’ introduceren.

Utrecht kent een tekort aan middensegment huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of een koopwoning. Key Worker Housing kan hier deels invulling aan geven. Het consortium spreekt over een Key Worker als iemand een belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving, bijvoorbeeld leraren en verpleegsters.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed zegt: “Key Workers zijn mensen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze steden. Iedereen heeft belang bij goede gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid. Mensen die in deze sector werken moeten ook in de stad op een kwalitatief goede plek kunnen wonen.”

Om in aanmerking te komen voor een Key Worker Appartement in Wonderwoods moet een huurder aan een aantal voorwaarden voldoen. De exacte invulling hiervan zullen G&S Vastgoed, KondorWessels Projecten en Vesteda de komende periode verder uitwerken, onder meer zodat het past in het Utrechtse woonbeleid, maar ook voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

Het consortium denkt met het introduceren van Key Worker Housing een oplossing te hebben gevonden voor de vestigingsambitie van de Gemeente Utrecht, namelijk dat er in het Beurskwartier plek is voor iedereen. Met de lancering in Wonderwoods heeft Utrecht de primeur in Nederland.

Wonderwoods gaat over Happiness 2.0, en over het bereiken van een gezonde en inspirerende nieuwe balans tussen technologie en de natuur. Wonderwoods omvat twee groene torens van 90 en 70 meter met een gevarieerde mix van wonen, werken, ontspannen en vermaak. Het plan biedt in totaal 300 koop- en huurwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, sport, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstalling, parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Wonderwoods wordt op dit moment uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste schop de grond in. Wonderwoods is in 2022 klaar.

Cookieinstellingen