Voormalig Tivoli gaat in de verkoop

Tivoli Oudegracht 245
Tivoli Oudegracht 245
Foto: WikiCommons

De gemeente Utrecht start met de selectie van een nieuwe eigenaar voor het voormalig pand van poppodium Tivoli aan de Oudegracht 245. Inschrijven kan vanaf deze week en loopt tot 27 maart. Voor de zomer moet duidelijk zijn wie de vijfde eigenaar wordt in de 750-jarige historie van het middeleeuwse kloostercomplex.

Utrecht zoekt een consortium van ontwikkelaar, investeerder en exploitant dat gaat samenwerken voor het project. Ervaring met herontwikkeling en verduurzaming van een monument van voor 1945 is hierbij een vereiste. Daarnaast heeft de gemeente samen met diverse betrokkenen wensen geformuleerd. Zo wordt aan behoud van de monumentale waarde en het betrekken van bestaande en nieuwe gebruikers extra gewicht toegekend bij de beoordeling. Vanwege de ligging tussen de verschillende centrumkwartieren moet het pand een verbinding vormen tussen het centrum en de zuidelijke binnenstad. Zo wordt het pand een rustplek of verblijfsruimte voor bezoekers. Het gebouw moet verder een bijdrage leveren aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van dit deel van de binnenstad, zowel aan de voorzijde met de drukke verbindingsroute van de Oudegracht als aan de stille achterzijde met openbare binnentuin.

De tender bevat twee rondes. In de eerste ronde ontvouwen partijen hun plannen, waarna maximaal drie partijen doorgaan naar ronde twee. Daarin werken de consortia hun visie samen met de gemeente uit tot een schetsontwerp. De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit bepaalt de uiteindelijke winnaar. Meer weten of aanmelden voor de tender kan via www.utrecht.nl/oudegracht245.

Cookieinstellingen