Provincie maakt 9 miljoen vrij voor verdiepte kruisingen NRU

Foto: gemeente Utrecht

Provinciale Staten heeft op 6 november besloten om 9 miljoen extra vrij te maken voor een verdiepte aanleg van alle drie de rotondes van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Deze extra bijdrage moet, samen met de 19 miljoen die de gemeente Utrecht al opzij zette, de minister over de streep trekken om ook een extra bijdrage te leveren.

Om de overlast van de drie rotondes op de Noordelijke Randweg Utrecht te verminderen worden deze vervangen door drie ongelijkvloerse kruisingen. Daarvan was tot nu toe het plan om er één verdiept aan te leggen en de andere twee met een fly-over. De gemeente Utrecht is van mening dat twee fly-overs vlak naast het dichtbevolkte Overvecht zeer onwenselijk zijn. Dit betekent met toenemend verkeer namelijk toenemende overlast en een aantasting van de leefomgeving. Het verdiept aanleggen van alle drie de kruisingen is echter een stuk duurder en daarvoor is dan ook extra geld nodig.

Op 6 november is in Provinciale Staten een motie aangenomen om 9 miljoen bij te dragen om de drie verdiepte kruisingen mogelijk te helpen maken en het Rijk te bewegen een extra bijdrage te leveren.

Cookieinstellingen