U-polis nieuwe zorgverzekering van de gemeente Utrecht

06 nov 2017, 15:41 Zorg
health 2662312 1920
pixabay

Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners van Utrecht met een U-pas gebruik maken van de U-polis. De U-polis is de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente Utrecht voor inwoners met een laag inkomen. Zorg en Zekerheid is de nieuwe zorgverzekeraar voor de U-polis. De collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis stopt na 31 december. Op dit moment maken zo’n 18.000 inwoners gebruik van de collectieve zorgverzekering.

Wethouder Victor Everhardt: “De U-polis is een goede zorgverzekering voor iedereen met een U-pas. Met twee goede pakketten, de Utrecht Standaard en Utrecht Top. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om over te stappen na 17 november. Ook de mensen die nu nog niet via de gemeente verzekerd zijn, maar wel een U-pas hebben. Voor hen is de U-polis een goede keuze omdat ze meer zorgverzekering krijgen voor minder geld.”

De U-polis bestaat uit twee pakketten: Utrecht Standaard en Utrecht Top. Utrecht Standaard is geschikt voor inwoners die geen hoge zorgkosten verwachten en toch goed verzekerd willen zijn. Utrecht Top is geschikt voor inwoners die hoge zorgkosten verwachten. Het eigen risico is meeverzekerd en de vergoedingen zijn ruim. Ook wordt de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoed.

Om gebruik te kunnen maken van de U-polis moeten inwoners met een collectieve zorgverzekering bij de gemeente overstappen van Zilveren Kruis naar Zorg en Zekerheid. Doen zij dit niet, dan blijven ze verzekerd bij Zilveren Kruis en vervallen voor hen de voordelen.

Alle informatie over de pakketten en vergoedingen van de U-Polis is vanaf 18 november te vinden op de website www.gezondverzekerd.nl . Hier kunnen inwoners met een U-pas overstappen naar de U-polis.

In november en december is er een uitgebreide voorlichtingscampagne met brieven aan inwoners, spreekuren in de wijken (van 22 november tot 29 december door Zorg en Zekerheid en studenten), het verspreiden van flyers, berichten op de website, radio Bingo FM, U in de wijk, sociale media en via partners in de stad.