‘WOOD’ mogelijk nieuwe exploitant recreatiegebied Strijkviertel

Foto: Gemeente Utrecht

Recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft een geschikte kandidaat gevonden, voor de ontwikkeling en exploitatie van een recreatieve voorziening met horeca bij recreatieplas Strijkviertel in Utrecht. Op advies van de selectiecommissie heeft het recreatieschap gekozen voor het voorstel ‘WOOD’, van initiatiefnemer Huub van de Vecht. Het voorstel omvat een a-la-carte restaurant met klimbos, ongemotoriseerde wateractiviteiten en een buitenspeeltuin.

De bouw en exploitatie van ‘WOOD’ wordt uitgevoerd door Brothers Horeca Groep (BHG). Deze horecagroep van de broers Rob en Marco Peek exploiteert negen locaties in Bunnik en Utrecht. BHG krijgt nu het eerste recht op onderhandelingen met het recreatieschap. Als beide partijen tot overeenstemming komen, dan kunnen de plannen verder worden uitgevoerd. De onderhandelingen moeten resulteren in een erfpachtovereenkomst. Daarna kan de bouw van de ‘horeca-plus’ voorziening bij Strijkviertel worden voorbereid en gerealiseerd, met duurzaamheid als uitgangspunt.

Met de keuze voor ‘WOOD’ gaan wij voor een overeenkomst met een ervaren partij, die heeft bewezen nieuwe initiatieven in horeca en recreatie succesvol van de grond te krijgen. Het voorstel ‘WOOD’ is goed onderbouwd en past ook bij de locatie Strijkviertel”, zegt Herman Geerdes, voorzitter van het recreatieschap. “Zonder de andere kandidaten te kort te doen, menen wij dat we een partij aan tafel hebben, die voor een lange termijn een aantrekkelijke horeca- en recreatievoorziening kan bieden aan inwoners en bezoekers van Utrecht.”

Het recreatieschap is eigenaar van recreatieterrein Strijkviertel en heeft het beheer en toezicht onder gebracht bij Recreatie Midden-Nederland. Recreatie Midden-Nederland heeft ook de procedure voor de werving en selectie van een nieuwe exploitant voorbereid en begeleid. Het recreatieterrein ligt langs de A12, nabij knooppunt Oudenrijn (A12/A2, Utrecht De Meern). Het bestaat uit een recreatieplas met zandstranden, parkeerterreinen, picknickplaatsen, ligweiden en toiletgebouwen. Aan de noordoostkant van Strijkviertel verrijst vanaf volgend jaar de nieuwbouwwijk Rijnvliet met uiteindelijk 1.100 woningen. Eind 2017 start de verkoop van de eerste 50 woningen.

Recreatie Midden-Nederland beheert meerdere recreatiegebieden, toeristische routes en paden voor vier recreatieschappen in de provincie Utrecht. Op veel van deze terreinen werkt zij samen met ondernemers of organisaties om recreatieve voorzieningen en horeca te ontwikkelen en te exploiteren en evenementen te faciliteren. Deze initiatieven verrijken het recreatieaanbod en dragen bij aan de dekking van een deel van de ontwikkel- en beheerskosten van de recreatievoorzieningen.

Cookieinstellingen