Kantoorlocatie Park Voorn krijgt 40 woningen

Foto: Gemeente Utrecht

Het Utrechts college heeft vandaag de ‘bouwenvelop’ voor Park Voorn 4-6 in Leidsche Rijn vastgesteld. Hierin staan de voorwaarden voor de herontwikkeling van een kantoorlocatie langs de Burgemeester Verderlaan naar 40 woningen.

Huys te Voorn Vastgoed b.v. wil kantoren vervangen door royale woningen in een groene omgeving. Daarmee wordt de bestaande groenstructuur van het gebied versterkt. De locatie is gelegen aan fietsroutes dichtbij alle belangrijke voorzieningen. Parkeren vindt in een parkeergarage en op eigen terrein plaats. Woningbouw zorgt voor een goede verbinding tussen de woonwijk Langerak en het nog te ontwikkelen Rijnvliet.

De bouwenvelop Park Voorn 4-6 geeft ook de globale transformatiemogelijkheden aan voor de rest van de kantorenstrook langs de Burgemeester Verderlaan.

De bouwenvelop heeft ter inzage gelegen. De meeste reacties van bewoners gingen over verkeer en parkeren en staan grotendeels los van de transformatie van de kantoorlocatie. Desondanks praat de gemeente graag verder met de bewoners over mogelijke maatregelen rond de inrichting van de Burgemeester Verderlaan.

Reacties