Blik op de Biltstraat

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – Kunstenaars met een verstandelijke beperking, werkzaam in Ateliers De Wijde Doelen, lieten zich inspireren door ‘hun’ straat, de Biltstraat. Met een heel eigen ‘blik’. De kleurrijke kunstwerken zoomen in op onverwachte details en nodigen uit om deze unieke Utrechtse straat met andere ogen te zien.

Een twintigtal kunstenaars met een beperking, werkzaam in Ateliers de Wijde Doelen in de Biltstraat 333, lieten zich het afgelopen jaar inspireren door hun eigen straat. Ze werden met open armen ontvangen door horecaondernemers, winkeliers en andere bewoners van markante gebouwen aan de Biltstraat. Eindresultaat is de expositie ‘Blik op de Biltstraat’, nu te zien op de begane grond van het stadhuis. Tekeningen en keramiek geven een kleurrijk beeld van de metamorfose die deze unieke Utrechtse straat de afgelopen jaren heeft ondergaan.

Fantasievolle kunst
Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen is een kunstatelier waar 40 getalenteerde kunstenaars met een beperking werken. Onder begeleiding ontwikkelen de kunstenaars hun eigen stijl, met sprankelende en fantasievolle kunst als resultaat. Ze werken in het atelier aan de Biltstraat, en ook bij bedrijven en organisaties in Utrecht. Daarmee geven ze én vorm aan hun ambities én doen ze tegelijkertijd volop mee in de samenleving.

De expositie, mogelijk gemaakt door de Biltstraat Ondernemers Vereniging (BOV) en het Ondernemers Fonds Utrecht (OFU), is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van dinsdag 31 januari tot en met donderdag 23 februari 2017.

Bron: Gemeente Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen