Wat doe ik met mijn kerstboom?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Waarschijnlijk staat hij er nog fier en kleurrijk bij in uw woonkamer. Maar in januari zal toch echt weer een besluit worden genomen over uw kerstboom. U kunt hem laten ophalen of inleveren. De gemeente helpt u hierbij een handje.

De gemeente Utrecht haalt in de eerste week van het nieuwe jaar, van 2 tot en met 6 januari, de kerstbomen apart op. Deze bomen worden duurzaam verwerkt.

Ophalen

De ophaaldagen en hoe je de kerstboom moet aanbieden verschillen per wijk. Bewoners met een kliko of bak voor gft-afval kunnen hun kerstboom aanbieden op de vaste ophaaldag voor het gft-afval. Op deze dag neemt de gemeente alleen kerstbomen mee en niet het gft-afval. Het gft-afval wordt in week twee van het nieuwe jaar weer huis-aan-huis ingezameld. Bewoners zonder een gft-kliko of bak kunnen hun kerstboom aanbieden op de vaste ophaaldag voor restafval. Bewoners kunnen hun kerstboom dan gelijktijdig met het restafval aan de straat zetten. Dezelfde dag worden eerst de bomen opgehaald, daarna pas het restafval. In de wijken waar het restafval via ondergrondse restafvalcontainers wordt aangeboden, kunnen bewoners hun boom naast deze containers kwijt. Na 6 januari kunnen bewoners de boom aanbieden bij het restafval of naast een ondergrondse container.

Inleveren

Iedere Utrechter kan zijn kerstboom van 9 tot en met 29 januari ook inleveren bij één van de drie afvalscheidingsstations in Utrecht. De kerstbomen worden hier apart ingezameld en milieuvriendelijk verwerkt. De locaties zijn: Zwarte Woud 250, Tractieweg 120 en Mostperenlaan 2.

Let op!
De kerstboom mag nooit bij het gft-afval. Het hout van de kerstboom is zo hard dat het zeer langzaam composteert.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen