Online supermarkt Picnic komt naar Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

AMERSFOORT/UTRECHT – Als alles volgens planning gaat, kan Utrecht volgend jaar online supermarkt Picnic als nieuwkomer begroeten. Twee maanden geleden ging het bedrijf in Amersfoort van start. Nu vindt uitbreiding plaats naar Leusden. En volgend jaar zijn Utrecht, Apeldoorn en Almere aan de beurt.

screen322x572Er zijn inmiddels 5.000 consumenten toegelaten tot de app, en er was zelfs enige tijd een wachtlijst. Vanaf vandaag bezorgt online supermarkt Picnic ook in Leusden de boodschappen gratis thuis. Geen grote stap want Leusden ligt immers tegen Amersfoort aan, van waaruit ook de levering plaatsvindt. Begin 2016 volgt een aantal grotere steden, waaronder vermoedelijk Utrecht, Almere en Apeldoorn.

Elektrische wagentjes

Alleen al voor een stad als Utrecht heeft Picnic bij aanvang tussen de 40 en 60 bezorgwagentjes nodig. Inmiddels rijden er 17 elektrische wagentjes door de wijken om de boodschappen gratis bij onze klanten te bezorgen. Picnic heeft eigen autootjes ontworpen waarvan het onderstel uit Frankrijk komt. De fabrikant kon de vraag niet aan. Inmiddels is een tweede leverancier gevonden, een Italiaans bedrijf. Hierdoor kan Picnic begin volgend jaar de uitrol versnellen.

Reacties

Cookieinstellingen