Politiek wil acties tegen Van Hooijdonk

Wat de politiek betreft is het twee voor twaalf geweest...
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Marcel van Hooijdonk beschouwt zichzelf als een ‘goede huisbaas’. Maar de Hoge Raad bepaalde onlangs dat de jongerenpartij van de PvdA hem een ‘notoire huisjesmelker’ mag noemen. De politiek is hem méér dan zat, en verschillende partijen vragen wethouder Paulus Jansen dan ook in actie te komen.

De gemeente Utrecht moet huisbaas Marcel van Hooijdonk harder aanpakken. Die oproep doen verschillende politieke partijen donderdagochtend naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht, die woensdag met nieuwe beschuldigingen aan het adres van Van Hooijdonk is gekomen. Huurders zeggen geïntimideerd te worden door Van Hooijdonk. “Hij wil ons wegpesten uit de woning zodat er andere mensen kunnen wonen. Die leveren hem meer geld op”, aldus een van de huurders.

Boetes en sluiting
Student & Starter, D66, de PvdA en de SP spreken verantwoordelijk wethouder Jansen hier donderdagochtend op aan. Volgens de PvdA is de wethouder nalatig geweest. Student en Starter zegt dat het soms lijkt alsof de gemeente machteloos staat tegenover huisjesmelkers zoals Van Hooijdonk. “Wat ons betreft zouden we beleid moeten maken waarmee de gemeente de huurders kan beschermen. Formeel kan dat door het opleggen van bestuurlijke boetes of zelfs het overnemen van het beheer of de sluiting van een pand.” Zo moet het volgens verschillende politieke partijen mogelijk zijn om panden van malafide verhuurders, zoals Van Hooijdonk, te sluiten.

Oorlogsverklaring

Het CDA laat aan RTV Utrecht weten Van Hooijdonk de oorlog te verklaren. “Er is maar één oplossing. We moeten deze recidivist keihard aanpakken en hem de oorlog verklaren”, aldus raadslid Bert-Jan Brussaard. Ook hij gaat wethouder Jansen donderdag aanspreken op het gedrag van Van Hooijdonk.

Bron: RTV Utrecht

 

Reacties