Inschrijving Utrecht Marathon 2025 geopend

16 okt , 15:23 Sport
utrecht marathon
Op 18 mei 2025 staat Utrecht in het teken van de Utrecht Marathon. De inschrijving voor het hardloopevenement is vanaf vandaag geopend. De organisatie maakt zich op voor een grootschalige editie met een belangrijke vernieuwing. Vanaf 2025 bestaat de marathonafstand uit één enkele ronde met een uitdagende en aantrekkelijke route.
Vernieuwde route
Voor de 41ste editie van de Utrecht Marathon legt de organisatie de laatste hand aan het vernieuwde parcours. Een mooie route door de natuur rondom Utrecht en langs meerdere iconische locaties van de Domstad. Deze nieuwe route maakt het evenement nog dynamischer en meer onderdeel van de gezellige binnenstad. De start en finish is traditiegetrouw op het Utrecht Science Park.
Projectmanager van de Utrecht Marathon Sophie Appeldoorn:  “De Utrecht Marathon is uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor de stad. Door de binnenstad meer te betrekken willen we zowel deelnemers als toeschouwers een nóg mooiere ervaring bieden. Met de marathonafstand over één ronde bouwen we aan een evenement dat in de aankomende jaren nog meer marathonlopers naar de Domstad trekt.” 
Jasper van Aalst van Stichting Utrecht Science Park: "We zijn erg trots dat dit geweldige Utrechtse hardloopevenement wederom start en finisht op het Utrecht Science Park. Een plek, waar iedere dag wordt samengewerkt aan een gezonde, duurzame samenleving. Sport en bewegen is daar een essentieel onderdeel van. Met de marathonafstand over één ronde en de overige afstanden belooft het weer een waar hardloopfestijn te worden."  
Programma voor jong en oud
De Utrecht Marathon 2025 bestaat uit meerdere onderdelen, waarbij hardlopers van verschillende leeftijden de kans krijgen om mee te doen:
-           Utrecht Marathon
-           Utrecht Science Park Halve Marathon
-           GenDx 10 KM
-           Mini Marathon
-           Zorg van de Zaak Business Runs
-           Utregse Studentenbokaal
De inschrijvingen voor de Utrecht Marathon 2025 zijn vanaf vandaag geopend. De organisatie kijkt er enorm naar uit om in 2025 een sfeervolle editie neer te zetten in de Domstad.
Inschrijven kan via: utrechtmarathon.com