Lena Mahieu langer bij FC Utrecht Vrouwen

Foto:

Ook komend seizoen speelt Lena Mahieu voor FC Utrecht Vrouwen. De optie in het contract van de 19-jarige verdedigster is gelicht, waardoor ze tot medio 2025 aan de vrouwenploeg van de Utrechtse FC is verbonden. In de nieuwe overeenkomst is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met nog eens een jaar te verlengen.

Mahieu begint in haar geboorteplaats Tilburg bij TSV NOAD met voetballen, zet vervolgens de stap naar RKVV DIA in Teteringen en sluit daarna aan bij het Eindhovense PSV. Daar is ze in de jaargang 2022/2023 aanvoerster van de beloftenploeg, waarna ze in de zomer van 2023 de transfer maakt naar FC Utrecht Vrouwen. Daar dwingt Mahieu, die ook jeugdinterlands speelt voor Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 19 en Onder 20, direct een basisplaats af.
“De kernwaarden van FC Utrecht passen goed bij mij”, vertelt Mahieu. “Vandaar dat ik mij helemaal thuis voel in de Domstad. Ik heb ontzettend veel zin om nog een jaar in het rood en wit te spelen.”
Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht is op haar beurt blij dat Mahieu ook komend seizoen tot de selectie behoort. “Lena heeft zich sinds haar komst naar Utrecht enorm ontwikkeld. Daarom hebben we de optie in haar contract nu gelicht”, aldus Peeters. “We zijn blij dat we deze stap nu al kunnen zetten, zodat we tijdig kunnen doorbouwen aan de basis van de nieuwe jaargang.”

Cookieinstellingen