Eerste overwinning voor FC Utrecht Vrouwen

De eerste overwinning van FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie is een feit. In een snikheet Stadion Galgenwaard was het team van Hoofdtrainer Linda Helbling Feyenoord Vrouwen de baas. Onder toeziend oog van 14.631 toeschouwers eindigde de wedstrijd in 4-2.

Lotje de Keijzer speelt de bal op Dieke van Straten, die met haar passeerbewegingen de Rotterdamse verdediging aftroeft en de bal perfect in de linkerhoek plaatst: 1-0. Dit doelpunt gaat de geschiedenisboeken in als eerste doelpunt van FC Utrecht Vrouwen in Stadion Galgenwaard.

Eshly Bakker breidt score uit
Hoewel het FC Utrecht is dat op voorsprong staat, is het Feyenoord dat als betere partij uit de startblokken komt. Na de eerste drinkpauze dringt de ploeg van Linda Helbling echter meer aan en komt beter in de wedstrijd. In de veertigste minuut wordt de Utrechtse druk beloond: Lotje de Keijzer maakt een actie en besluit het van afstand te proberen. Haar schot wordt in eerste instantie gepakt door Jacintha Weimar, maar die laat de bal los waardoor Eshly Bakker de bal van dichtbij kan intikken: 2-0.

Sterkere fase Feyenoord
Op slag van rust valt er dan toch een tegendoelpunt. Zoï van de Ven heeft vrij baan op het middenveld en schiet van afstand over keepster Jasmijn de Groot heen: 2-1. Na de rust is het wederom Feyenoord dat scherper op het veld verschijnt en al snel weet toe te slaan. Een schot op FC Utrecht-keepster Jasmijn de Groot kaatst terug het veld in en komt voor de voeten van Esmee de Graaf, die van dichtbij kan afronden: 2-2.

Judith Roosjen beslist de wedstrijd
Uiteindelijk weet FC Utrecht zich te herpakken en in de 59e minuut is het raak. Vanuit een hoekschop is het Judith Roosjen die de bal hard achter Jacintha Weimar het net in kopt: 3-2. Beide ploegen gaan vervolgens op zoek naar een doelpunt. In het laatste deel van de reguliere speeltijd wordt Eshly Bakker weggestuurd. De Utrechtse aanvalster is de verdediging van Feyenoord te snel af, maar wordt op weg naar het doel gevloerd door Jacintha Weimar. Scheidsrechter Vivian Peeters trekt de rode kaart voor de Feyenoord-goalie en wijst naar de stip. Judith Roosjen weet het hoofd koel te houden en schiet de bal beheerst in de rechterhoek: 4-2.

Droom komt uit
In 32 graden knokt FC Utrecht Vrouwen voor elke meter. Na de extra speeltijd van acht minuten klinkt het verlossende fluitsignaal en wordt de terugkeer van FC Utrecht in de Azerion Vrouwen Eredivisie bekroond met een verdiende overwinning. Dit allemaal onder luid applaus van een goedgevuld Stadion Galgenwaard, waar zoveel toeschouwers aanwezig zijn dat het het op een na hoogste aantal bezoekers voor een Nederlandse competitiewedstrijd in het vrouwenvoetbal is.

Volgende hoofdstuk
Lang tijd om na te genieten is er niet: aanstaande vrijdag (15 september) vangt het volgende hoofdstuk in dit meisjesboek alweer aan. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling speelt die avond in Zwolle tegen PEC. Op zondag 1 oktober staat het eerstvolgende thuisduel op het programma en komt sc Heerenveen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Op vrijdag 13 oktober keert FC Utrecht Vrouwen weer terug in Stadion Galgenwaard voor een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen.