Victor Jensen maakt overstap naar FC Utrecht

Foto: FCU

FC Utrecht heeft zich op de laatste dag van de winterse transferperiode versterkt met Victor Jensen. De in Kopenhagen geboren aanvallende middenvelder die ook op de flanken kan spelen komt over van Ajax en tekent in Utrecht een contract tot medio 2026. FC Utrecht heeft tevens een optie bedongen dat het mogelijk maakt om de Deen voor een jaar langer vast te leggen.

Jensen wordt in de zomer van 2017 opgepikt door Ajax bij FC Kopenhagen. In zijn beginjaren bij de Amsterdammers maakt hij voornamelijk minuten in Ajax Onder 19 en de beloftenploeg. Op 12 december 2020 debuteert de talentvolle Deen in de Eredivisiewedstrijd tegen PEC Zwolle, waarna hij voor twee periodes door Ajax wordt verhuurd aan FC Nordsjaelland en Rosenberg BK. Voor Rosenberg BK speelde Jensen 30 officiële duels.
“Met Victor halen we een technisch vaardige speler binnen die beschikt over creativiteit en een goed loopvermogen”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Daarnaast beschikt hij over een geweldig karakter en kan hij op meerdere posities op het middenveld en op de flank uit de voeten. Tijdens zijn verhuurperiodes bij FC Nordsjaelland en Rosenborg BK is Victor volwassen geworden en ook fysiek gegroeid. We zijn blij Victor aan boord te hebben bij de club.”

Cookieinstellingen