FC Utrecht contracteert aanvaller Remco Balk

Foto: FCU

FC Groningen en FC Utrecht zijn het eens over de transfer van Remco Balk. De aanvaller maakt volgens RTV Noord en het Dagblad van het Noorden deze week nog de overstap.

Balk zou komende zomer transfervrij overkomen, maar FC Groningen en FC Utrecht hebben de transfer versneld. De negentienjarige aanvaller moet alleen nog medisch gekeurd worden. Dat staat voor woensdag op het programma.
In Utrecht ligt een meerjarig contract klaar voor Balk, die na Benaissa Benamar en Hidde ter Avest de derde winterversterking wordt in de Domstad. Begin dit jaar werd bekend dat Balk niet in zou gaan op een aanbieding van Groningen, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep.
Balk speelde tot nu toe elf officiële wedstrijden voor Groningen. Op 4 oktober maakte hij zijn enige doelpunt in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax.
“Remco is een dynamische speler die over een goede techniek beschikt”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de aanvallende aanwinst. “Hij legt veel energie in zijn spel, heeft een goede snelheid en kan zowel goals maken als doelpunten voorbereiden. Hij heeft een geweldige drive, een goede mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat Remco goed bij FC Utrecht past en zijn blij dat wij hem hier mogen verwelkomen.” Balk gaat bij FC Utrecht het shirt met rugnummer 30 dragen en is speelgerechtigd voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam.

Reacties