Top Judo Utrecht judoka’s behalen goud en zilver op NK in Den Haag

Foto: Top Judo Utrecht

Esmé Scherrenberg heeft zaterdag 29 februari op het NK-18 jaar goud behaald. Esme behaalde bij elke wedstrijd met Ippon de overwinning. In de finale tegen Nadia Swinkels wist zij, vlak na een bijna overname, wederom met een geweldige gooi de overwinning te behalen.

Zoë van den Berg (Judo Vereniging IJsselmeer) heeft op hetzelfde NK een zilveren medaille behaald. Zoë heeft mooi judo laten zien. Haar vijfde partij tegen Linda Verhaart, moest ze helaas op straffen weggeven.
Coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst zijn trots op het resultaat van de TJU judoka’s op het NK. Ook Sjoerd Kraan (JC Ichido) heeft vandaag geweldig staan judoën. Met twee winstpartijen in het hoofdtoernooi en één in de herkansing heeft hij de dag afgesloten met een mooie 7e plaats.

Top Judo Utrecht is opgericht in 2010. Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting en biedt extra training en begeleiding aan judoka’s uit de regio Utrecht waardoor zij in staat zijn uit te groeien naar topniveau. Top Judo Utrecht heeft in 2015 de titel Utrechtse Sportvereniging van het jaar gewonnen. Inmiddels nemen judoka’s van Erik Verlaan Sport (Utrecht), Judo Ryu MacKaay (Utrecht), De Voltreffer (Nieuwegein), Judovereniging Groot Houten (Houten); Judovereniging Anton Geesink (Culemborg), BVM De Meern (De Meern), JS Ichido (Bunnik), De Mix (Nieuwegein), Judo Vereniging IJsselmeer, deel aan Top Judo Utrecht. www.topjudoutrecht.nl

Reacties