Nieuwe recreatieroute De Rivier geopend

Foto: provincie Utrecht

Recreatieroute De Rivier in Vleuten is op woensdag 22 mei feestelijk geopend. Deze nieuwe fiets- en wandelroute verbindt het recreatiegebied Hampoort in Vleuten met Parkbos De Haar in Haarzuilens.

De route komt langs de Hamtoren en boerderij De Hoge Ham. Bij het riviertje de Bijleveld is een perceel natuurvriendelijk ingericht. Bij de Bijleveldweg is een poeltje aangelegd voor de Kamsalamander. Ook zijn er enkele bankjes geplaatst waar bezoekers kunnen picknicken.
De recreatieroute is onderdeel van het programma Recreatie om de Stad Utrecht (RodS). De provincie, de gemeenten Utrecht, IJsselstein en Woerden, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Recreatie Midden Nederland werken daarin samen om de provincie nog mooier te maken. Inwoners kunnen zo in hun eigen omgeving fietsen, wandelen, varen of op een andere manier van hun vrije tijd genieten. De recreatieroute is één van de laatste projecten uit het landinrichtingsplan Haarzuilens. Eerder zijn al recreatiegebied Hampoort, Wielrevelt en Parkbos De Haar gerealiseerd.
Bij de ontwikkeling van de recreatieroute zijn inwoners betrokken. Recreatie Midden-Nederland wordt eigenaar van De Rivier, verzorgt het onderhoud namens de gemeenten en zal het gebied verder ontwikkelen. De bijdrage van de provincie is onderdeel van het bredere programma Agenda Vitaal Platteland (AVP). Het programma loopt tot en met 2019.

Reacties