Voorzitter College van Bestuur Jan Bogerd verlaat per 1 september 2023 Hogeschool Utrecht

Foto: Steven Lek, Wikimedia,

Vanwege het aflopen van zijn tweede termijn als voorzitter van het College van Bestuur verlaat Jan Bogerd per 1 september 2023 Hogeschool Utrecht. Met een carrière van meer dan 20 jaar bij Hogeschool Utrecht heeft Bogerd in verschillende rollen vorm gegeven aan de groei en ontwikkeling van de hogeschool. Als bestuurslid van de Vereniging Hogescholen (VH) heeft hij ook veel bijgedragen aan de positie en bloei van het hoger beroepsonderwijs in Nederland, aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Guus van Montfort. 

De komende maanden blijft Bogerd onverminderd betrokken bij de HU als voorzitter van het College van Bestuur en bij de landelijke belangenbehartiging als vicevoorzitter van de VH. De HU-gemeenschap zal later dit jaar feestelijk afscheid van Jan nemen bij diverse gelegenheden en in verschillende vormen. 
Conform het rooster van af- en aantreden van bestuurders zal een nieuwe voorzitter voor het College van Bestuur worden gezocht door de Raad van Toezicht. Deze procedure wordt gestart voor kandidaten binnen en buiten de HU. Gelet op de continuïteit en uitvoering van de strategie van Hogeschool Utrecht neemt een nieuwe voorzitter het roer over waarbij de koers van de HU in dezelfde richting blijft gaan. 
De Raad van Toezicht verwacht binnen enkele maanden een kandidaat voor deze positie te benoemen. 

Reacties

Cookieinstellingen