Robottreinen programmeren in Spoorwegmuseum

Foto: stichting Leaphy

Op 1 & 2 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Overal in Nederland kun je dit weekend een kijkje nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Het Spoorwegmuseum onderzoekt deze twee dagen de toekomst van zelfrijdende treinen.

Hoe? Met robots! Tijdens de gratis workshop ‘Robotica’ kun je zelf een robottreintje programmeren en hem samen met andere robots in één lange trein laten rijden. Alle informatie over de tijden van de workshops en reserveren is te vinden op de website van het Spoorwegmuseum. De workshops worden aangeboden in samenwerking met Stichting Leaphy
Je krijgt van het museum een robot te leen die je zelf kunt programmeren. Het is de bedoeling dat je in een uur tijd je robot zelf laat rijden. Het Spoorwegmuseum helpt je daar natuurlijk mee. Aan het eind van de workshop wordt geprobeerd alle robotten als een trein achter elkaar door de wachtkamer 1ste en 2de klasse te laten rijden. De workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van het Spoorwegmuseum. Er zijn maximaal 20 plekken per workshop, vol is vol.

Reacties

Cookieinstellingen