96 Utrechtse gezinnen wachten op taalvrijwilliger

Foto: Taal doet Meer

Taal Doet Meer is dringend op zoek naar taalvrijwilligers in Utrecht. In 2022 is er vraag naar taalcoaches, voorlezers, coördinatoren en mentoren. Met het aanhouden van corona en het ontstaan van leerachterstanden hebben gezinnen extra behoefte aan een steuntje in de rug. Taalvrijwilligers ondersteunen kinderen en hun ouders om taalvaardiger te worden en beter mee te komen op school.

Met 2022 in zicht heeft Taal Doet Meer het goede voornemen om zoveel mogelijk Utrechtse kinderen en gezinnen in het nieuwe jaar aan een taalvrijwilliger te koppelen. Als vrijwilliger geef je kinderen de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben en draag je bij aan hun taalontwikkeling en het vergroten van hun taalplezier. Utrechters kunnen vanaf januari 2022 al aan de slag als voorlezer, taalcoach, mentor of coördinator. Als vrijwilliger kun je zowel online als offline actief worden. Start je liever in het voorjaar? Dan kun je je ook alvast aanmelden.
Utrechters die interesse hebben om aan de slag te gaan als taalvrijwilliger kunnen mailen naar [email protected] of een kijkje nemen op www.taaldoetmeer.nl.
Een van de taalvrijwilligers, Kees (72 jaar), vertelt over zijn ervaringen als voorlezer bij verschillende Utrechtse gezinnen. “Het is voor kinderen van groot belang dat ze de taal beheersen en blijven verbeteren. Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom ben ik bij Taal Doet Meer gekomen”. Op dit moment leest Kees voor bij Elnathan (6 jaar) uit Ethiopië. Kees: “Elnathan moest eerst wel wennen aan een opa in zijn huis, maar inmiddels is de spanning weg en vindt hij samen lezen leukste dat er is.” De ouders van Elnathan zijn erg betrokken. Als Kees aan het voorlezen is komen ze er soms bij zitten en luisteren ze mee. “Daar steken zij ook wat van op, dat is leuk om te merken”, vertelt Kees. “Na afloop bespreken we samen hoe het gaat en praten we over wat zij doen met Elnathan, om zijn Nederlands te ontwikkelen. Steeds vaker lezen zij hem ook voor in het Nederlands!”
 

Reacties

Cookieinstellingen