Globe College introduceert online onderwijsplein

Foto: Globe College

Het Globe College biedt haar leerlingen het online onderwijsplein Globe Homeschool aan. Globe Homeschool biedt functionaliteiten om op afstand les te krijgen. Omdat het Globe College nu al willen ontdekken hoe ze daar volgend schooljaar het beste onderwijs mee kunnen aanbieden, draait leerjaar twee op Homeschool al proef met het vak Muziek.

Globe Homeschool is er voor alle leerlingen en docenten. Het is een omgeving waar de leerlingen online lessen kunnen volgen, informatie kunnen downloaden, huiswerk en toetsen kunnen maken. De docenten kunnen de lessen aanbieden in de vorm van een module. De leerlingen kunnen zich aanmelden op Globe Homeschool om per vak modules te volgen. Het vak muziek fungeert als testcase om de leerlingen kennis te laten maken met Globe Homeschool. 
Na de testfase is het de bedoeling dat andere vakken hun modules gaan aanbieden op Globe Homeschool. De school streeft er naar om komend schooljaar Globe Homeschool in te zetten als onderdeel van het geven van lessen. Het moet een koppeling worden van fysiek en online aanbod.

Reacties