Universiteit Utrecht nieuwe thuisbasis van het Huizinga Instituut

Foto: UU

Het Huizinga Instituut is de nationale onderzoekschool voor cultuurgeschiedenis. Na 23 jaar in Amsterdam (Universiteit van Amsterdam) is het instituut per 1 januari 2019 naar Utrecht verhuisd.

De onderzoekschool organiseert het landelijke onderwijs voor researchmasterstudenten en promovendi in de cultuurgeschiedenis en fungeert als nationaal platform voor het brede en dynamische vakgebied. Hiertoe behoren studenten en onderzoekers uit uiteenlopende disciplines, zoals geschiedenis, literatuur, kunst en wetenschap. Hun onderzoek richt zich op een brede periode: van de middeleeuwen tot de hedendaagse geschiedenis.
Met een jaarlijkse aanwas van gemiddeld 20 promovendileden en 50 ReMa-studenten is het Huizinga Instituut de op een na grootste geesteswetenschappelijke onderzoekschool van het land. Voor promovendi en ReMa-studenten is er de mogelijkheid om zelf activiteiten zoals masterclasses te initiëren. Het Huizinga Instituut staat onder leiding van prof. dr. Arnoud Visser. Annelien Krul (MA) is coördinator van de school.

Cookieinstellingen