De Klimroos maakt ruimte voor islamitische school Al Arqam

Foto: Klimroos

Basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn heeft besloten om ‘in volle vaart’ ruimte te maken voor de islamtische school Al Arqam. Dat laat de school in een persbericht weten.

De Stichting Primair Onderwijs Utrecht (SPO Utrecht), waar De Klimroos onderdeel van uitmaakt, had bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente om een gedeelte van het schoolgebouw van De Klimroos te gebruiken voor de huisvesting van Al Arqam. SPO Utrecht verzocht de voorzieningenrechter om dit besluit te schorsen. De voorzieningenrechter heeft dit verzoek echter afgewezen. De Klimroos heeft zich hierbij neergelegd en wil nu op korte termijn afspraken maken met Al Arqam over het gebruik van gezamenlijke ruimtes.
Afgelopen maandagochtend 6 augustus heeft de gemeente Utrecht met SPO Utrecht afspraken gemaakt over de verdeling van het schoolgebouw. Diezelfde middag hebben de leerkrachten van De Klimroos een intern verhuisplan gemaakt. Volgens de gemeente zal de islamitische basisschool vanaf 20 augustus gebruikmaken van het gebouw.
Bestuurder Eric van Dorp van SPO Utrecht laat in het persbericht nog wel weten onaangenaam verrast te zijn dat, nadat hij het bestuur en directie van Al Arqam had uitgenodigd voor overleg, in de krant moest lezen dat SPO Utrecht volgens Al Arqam de zaak zou traineren. Dat is volgens Van Dorp niet juist.

Lees ook:

Basisschool Al Arqam wordt gehuisvest op locatie van De Klimroos

Reacties

article
68987
Basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn heeft besloten om ‘in volle vaart’ ruimte te maken
https://utrecht.nieuws.nl/onderwijswetenschap/68987/klimroos-maakt-ruimte-islamitische-school-al-arqam/
2018-08-08T17:34:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/07/11154217/Klimroos.png
Onderwijs & Wetenschap