Basisschool Al Arqam wordt gehuisvest in locatie van de Klimroos

Foto: Klimroos

Wethouder Klein heeft besloten om de nieuwe basisschool van Stichting Islamitisch Onderwijs Utrecht ‘Al Arqam’ tijdelijk te huisvesten in de locatie van openbare school de Klimroos. Klein benadrukt dat de gemeente een wettelijke verplichting heeft om een pasende locatie voor alle Utrechtse leerlingen te faciliteren. 

Het schoolbestuur van Al Arqam heeft een beschikking ontvangen van het ministerie voor het deelgebied Leidsche Rijn. Twee eerder toegewezen locaties in Vleuten-De Meern en in Vleuterwiede vond het schoolbestuur van Al Arqam niet passend. Een andere locatie in Leidsche Rijn viel af omdat deze locatie te klein was voor de 240 leerlingen van Al Arqam.

De locatie van de Klimroos biedt meer ruimte en is daarmee volgens wethouder Klein het enige passende alternatief voor eerste tijdelijke huisvesting van de school. De wethouder schrijft begrip te hebben voor de vragen en zorge die de ouders van de Klimroos hebben. Zij zal deze week wederom in overleg treden met beide betrokken schoolbesturen en vertegenwoordigingen van hun ouders om de situatie te bespreken.

Reacties

article
68797
Wethouder Klein heeft besloten om de nieuwe basisschool van Stichting Islamitisch Onderwijs Utrecht ‘Al Arqam’
https://utrecht.nieuws.nl/onderwijswetenschap/68797/basisschool-al-arqam-wordt-gehuisvest-locatie-klimroos/
2018-07-11T15:42:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/07/11154217/Klimroos.png
Onderwijs & Wetenschap