Green Office voor ‘Meat Free Monday’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Als het aan Green Office ligt, gaan we minder vlees eten. Daarom introduceren zij ‘Meat Free Monday’, een nieuwe campagne die 12 oktober van start gaat waarbij zij mensen aanmoedigen om minder vlees te eten. De campagne is gericht op studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht.

Volgens Green Office is één keer per week geen vlees eten een simpele manier om het milieu en je eigen gezondheid te verbeteren en tegelijkertijd geld te besparen. “Met deze campagne willen we bewustzijn creëren over de negatieve effecten van vleesconsumptie en de rol van de vleesindustrie in de klimaatverandering”, vertelt Emily Swaddle, Campagne Coördinator bij Green Office.

Green Office wil mensen inspireren om mee te doen door ze kennis te laten maken met nieuwe recepten en het organiseren van filmavonden met documentaires over het onderwerp. Ook zullen ze veganistische maaltijden uitdelen. “Er is bewust gekozen voor een veganistisch gerecht om iedereen bij de avond te kunnen betrekken”, legt Swaddle uit.

Het doel is om de campagne op lange termijn voort te zetten. Maandagavond 12 oktober wordt er een Launch Night georganiseerd in het Green Office kantoor in het Willem C. van Unnikgebouw. Vanaf 7 uur is iedereen welkom voor een gratis veganistische maaltijd en een introductie van de campagne.

Cookieinstellingen