Thrillerprijzen en Anya Niewierra in Bibliotheek Neude

27 mei , 11:43 Misdaad
unnamed18
Donderdag 30 mei van 18.00 – 22.00 uur is in Bibliotheek Neude een programma voor de echte thrillerfans: de Avond van het Spannende Boek. Vol interviews met thrillerauteurs, waargebeurde verhalen, boekentips en de uitreiking van DE Thrillerprijs van het jaar, de NBD Biblion Gouden Strop. En met eregast Anya Niewierra, auteur van de bestseller ‘De Camino’.
De NBD Biblion Gouden Strop is met een geldbedrag van € 10.000 voor de winnaar de belangrijkste thrillerprijs van Nederland. Een vakjury bepaalt de winnaar. Op de shortlist voor deze prijs staan ‘De duiker’ van Mathijs Deen, ‘Vinex’ van eerdere Gouden Strop-winnaar Bernice Berkleef, ‘De affaire’ van Yvonne Doorduyn, ‘Verloren Pelgrim’ van Wim Bax en ‘De man met de Duizend Gezichten’ van Lex Noteboom. De laatste is al winnaar van de ‘Hebban Thrillerprijs 2024’. De vakjury bepaalt ook de winnaar van de NBD Biblion Schaduwprijs, voor het spannendste (oorspronkelijk) Nederlandstalig debuut.
De Camino en de zaak Holleeder
Eregast tijdens de Avond van het Spannende Boek is Anya Niewierra, auteur van ‘De Camino’, de bestseller, prijswinnende en meest uitgeleende titel van dit moment. Verder komen bezoekers van rechter Frank Wieland, auteur van ‘Het Proces’ meer te weten over de zaak Holleeder. De Moordwijven delen alles over hun nieuwste boek ‘Cocktailmoorden’, Carina van Leeuwen, koningin van de cold cases, wordt aan de tand gevoeld. En speciaal voor deze avond keert het boekenpanel van De Wereld Draait Door nog een keer terug voor de beste tips. Er is boekverkoop en er zijn signeersessies. Deelnemers gaan tot slot met een goodiebag, inclusief thriller, naar huis.
Programma
Naast de uitreiking van de Gouden Strop, van 18.00 – 18.45 uur in de Theaterzaal, zijn er ook 3 rondes workshops en interviews en er is een doorlopend programma.
19.00 - 19.45 uur · Ronde 1: keuze uit 3 sessies waaronder het interview met eregast Anya Niewierra.
20.00 - 20.45 uur · Ronde 2: keuze uit 3 sessies waaronder de bieb draait door en de Moordwijven.
21.00 - 21.45 uur · Ronde 3: keuze uit 3 sessies waaronder interview met de kersverse winnaar van de Gouden Strop.
Toegang voor de Avond van het Spannende Boek bedraagt € 7,50 (lid Bibliotheek Utrecht) / € 15,00 (niet-lid Bibliotheek Utrecht). Meer informatie, het volledige programma en tickets zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/spannend .
De Avond van het Spannende Boek is een samenwerking tussen Stichting Gouden Strop en Bibliotheek Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van NBD Biblion, Stichting Lira Fonds en Nederlandse uitgevers.