Utrecht Holdings doet aangifte van oplichting en omkoping

Foto: Politie

Utrecht Holdings, het Knowledge Transfer Office van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, heeft aangifte gedaan van onregelmatigheden waarbij drie (oud-) medewerkers betrokken zijn. Het gaat om verdenkingen van oplichting en omkoping in verband met aandelentransacties van twee voormalige deelnemingen van Utrecht Holdings in de periode 2006–2018. Uit een onderzoek is gebleken dat deze (oud-) medewerkers niet in het belang van Utrecht Holdings hebben gehandeld. Utrecht Holdings is hierdoor financieel benadeeld.

Als Knowledge Transfer Office brengt Utrecht Holdings innovaties naar de markt die het resultaat zijn van wetenschappelijk onderzoek van medewerkers van de Universiteit Utrecht of het UMC Utrecht. Hiertoe richt Utrecht Holdings deelnemingen op, veelal samen met derde partijen. Deze deelnemingen worden bij succes verkocht. De opbrengsten vloeien terug naar de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.
Utrecht Holdings ontdekte zelf aanwijzingen van mogelijke onregelmatigheden bij aandelentransacties van twee van haar voormalige deelnemingen en heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door Deloitte. Op basis van dit onderzoek heeft Utrecht Holdings aangifte gedaan van oplichting en omkoping. Twee van de betrokken medewerkers waren nog in dienst van de Universiteit Utrecht; zij zijn op non-actief gesteld.
Utrecht Holdings, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht doen verder geen inhoudelijke mededelingen zolang de juridische procedures lopen.

Cookieinstellingen