Burgemeester Dijksma laat twee extra camera’s plaatsen in Geuzenwijk

Foto: CC0 Public Domain

Een grote explosie veroorzaakte zaterdagavond een enorme knal en schade in de Geuzenwijk. Bij de ontploffing sneuvelden ruiten van zo’n tien woningen en ook auto’s die in de omgeving geparkeerd stonden raakten beschadigd. Burgemeester Dijksma heeft nu besloten om twee extra camera’s te plaatsen in de Geuzenwijk.

De burgemeester heeft zondagochtend een bezoek gebracht aan de buurt. Bewoners vertelden haar dat ze enorm zijn geschrokken. Ze zijn de overlast in hun buurt meer dan zat.
Vanwege de overlast in de buurt is in maart het flexibel cameratoezicht in de Geuzenwijk met drie maanden verlengd. Sinds de invoering van het cameratoezicht in december vorig jaar was de overlast afgenomen. Door het verstrijken van de maximale termijn van zes maanden voor de inzet van flexibel cameratoezicht, zijn de camera’s eind juni weggehaald.
Het incident van afgelopen zaterdag maakt volgens burgemeester Dijksma duidelijk dat er nog steeds sprake is van overlast. Daarom heeft ze besloten om per direct twee extra camera’s te plaatsen in de Geuzenwijk.

Reacties