MyWheels plaatst negen elektrische deelauto’s in Utrecht

Foto: mywheels.nl

MyWheels plaatst vandaag haar 1.000ᵉ deelauto. De 1.000ᵉ auto is onderdeel van 175 nieuwe deelauto’s die deze periode verspreid door Nederland in gebruik worden genomen. Tien deelauto’s, waarvan negen elektrisch, worden in Utrecht geplaatst. Sinds november zijn er al 76 extra deelauto’s van MyWheels in de stad in gebruik genomen, waarvan 42 elektrisch. In totaal zijn er straks, met de nieuwe deelauto’s, 145 MyWheels auto’s in Utrecht terug te vinden.

De deelauto’s van MyWheels zijn in de hele regio Utrecht terug te vinden, waarbij brandstof auto’s een vaste parkeerplek toegewezen hebben gekregen en elektrische auto’s in een zone geparkeerd moeten worden. Zo wordt de druk op laadpalen afgenomen, want auto’s die nog voor 80 procent of meer zijn geladen hoeven niet op een laadplaats geparkeerd te worden.
Met de nieuwe auto’s is het landelijke aanbod van MyWheels in een jaar tijd gegroeid van 225 naar 1.000 auto’s.  In de provincie Utrecht zijn 215 auto’s, waarvan 79 elektrisch, van MyWheels terug te vinden. Daarvan staan 145 deelauto’s in de stad Utrecht. Het deelbedrijf is voorloper in het elektrisch aanbod van deze vorm van autodelen: 40 procent van de deelauto’s is elektrisch. MyWheels heeft de ambitie om voor het einde van het jaar het aanbod deelauto’s te verdubbelen naar 2.000 voertuigen.
De 1.000ᵉ deelauto is een mijlpaal in de missie van MyWheels, dat het aantal auto’s in Nederland wil terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030. Karina Tiekstra, CEO van MyWheels, over de mijlpaal: “Met inmiddels ruim 100.000 MyWheels gebruikers kunnen we concluderen dat deelvervoer steeds populairder wordt. We zien een stijging van 60 procent sinds vorig jaar in het aantal ritten dat met MyWheels wordt gemaakt, mede door de corona maatregelen. De deelauto’s dragen niet alleen bij aan de verduurzaming van vervoer, maar ook aan een beter straatbeeld en de sociale verbondenheid tussen auto delende buurtbewoners. Iedere deelauto betekent 11 minder auto’s in privébezit.”
Met de deelauto’s van MyWheels wordt jaarlijks ruim 8,5 miljoen kg aan CO2 uitstoot bespaard. Dat staat gelijk aan 425.000 bomen. Bovendien betekent iedere deelauto 11 auto’s minder in privébezit. Met 11.000 auto’s minder op straat, wordt ruim 48 voetbalvelden aan parkeerruimte bespaard.
Deze cijfers, gebaseerd op onderzoek van kennisplatform CROW, dragen bij aan de duurzame missie van MyWheels: “Ons doel is om CO2 uitstoot door voertuigen terug te dringen door minder auto’s op de weg te laten rijden. Dat doen we door autobezit om te zetten in autogebruik. Autodelers rijden minder kilometers in een auto, waardoor er bovendien minder congestie en een lagere parkeerdruk in drukke steden ontstaat,” legt Karina uit.

Lees ook:

70 nieuwe Greenwheels deelauto’s in Utrecht

Elektrische deelauto’s zorgen voor helft minder congestie in elektriciteitsnet

50ste We Drive Solar auto op het Lepelenburg

Cookieinstellingen