Voorstelling over Zelensky in Podium Hoge Woerd

Foto: Podium Hoge Woerd

Op 10 mei komt Zelensky Hier naar De Meern. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

‘Toet.’ Het is Oekraïens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Volodymyr Zelensky daags na de inval door de Russen. ‘Toet. De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?
Theatercollectief De Theatertroep, De Spelersfederatie, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en cabaretier Patrick Nederkoorn delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. De makers zijn in het leven van Zelensky gedoken. Hoe verliep zijn carrière? Door wie werd en wordt hij omringd? En is president van Oekraïne de rol van zijn leven? Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes hebben zij een voorstelling gemaakt over het leven van de president.

Cookieinstellingen