Klankavontuur tijdens Night of a 1000 Strings

Foto: Jelmer de Haas

Op zaterdag 20 april 2024 verandert TivoliVredenburg in een bijzondere wereld van (harp)muziek tijdens het Dutch Harp Festival, met het thema Night of a 1000 Strings. Initiatiefnemer Remy van Kesteren zet hiermee zijn missie voort om bruggen te slaan naar nieuwe muzikale ervaringen.

In zalen die verrijkt zijn met visuele elementen, projecties en lichtinstallaties, brengt het festival de wereldtop, grensverleggers en opkomende artiesten uit diverse genres samen. De muzikale reis biedt een mix van ambient, pop, jazz, folk, klassiek en alles daartussenin. Het programma omvat speciale samenwerkingen, 3D-geluidsinstallaties en biedt volop ruimte voor ontdekking.
Meedoen kan ook; overdag biedt het festival de mogelijkheid om deel te nemen aan
instrumentworkshops en aan te sluiten bij het Grootste Harporkest van Nederland.

Jazzsensatie Brandee Younger
Het festival presenteert dé jazzsensatie van dit moment: Brandee Younger. Met een nominatie voor een Grammy op zak en een opwachting in het prestigieuze Tiny Desk, herdefinieert ze de mogelijkheden van de harp in de voetsporen van Alice Coltrane en Dorothy Ashby. Een ander hoogtepunt is de samenwerking tussen harpist Catrin Finch en violist Aoife Ní Bhriain. Twee klassieke wereldsterren die zich hebben toegelegd op folk. Catrin, omschreven als de Queen of the Harp, weeft samen met Ní Bhriain een
betoverend tapijt van Keltische klanken.
Ook Remy van Kesteren, geprezen door de New York Times als een briljante harpist, zal schitteren op het festival. Zijn unieke benadering en innovatieve gebruik van de 49-snarige Salvi Réus-harp hebben hem overal gebracht, van concertzalen tot clubs en popfestivals. Hij speelt een speciale show rondom zijn recent uitgebrachte album Muses, dat door de pers lovend werd ontvangen. Meer interessante namen van de line-up zijn terug te vinden op de website van het festival.

Grootste Harporkest van Nederland
Een bijzonder hoogtepunt van het festival is de gelegenheid om deel uit te maken van het Grootste Harporkest van Nederland. Iedere harpist met een festivalticket is welkom om aan te sluiten, of je nu professional bent of nét begonnen met lesnemen. In totaal zullen er vijf prachtige stukken klinken, waarvan twee van Janne-Minke Nijp, twee van ‘de Jimi Hendrix van de Harp’ Deborah Henson-Conant en één van Remy van Kesteren. De bladmuziek voor alle stukken is nu beschikbaar via de website van het festival. Grammy-genomineerde harpiste Deborah Henson-Conant zal zich aansluiten bij het ‘grootste
harporkest’ en een workshop geven.

Night of a 1000 Strings belooft een onvergetelijke ervaring te worden waar muziek, creativiteit en verwondering samensmelten. Meer informatie en tickets via www.harpfestival.nl.

Cookieinstellingen